woud
is slim.

masker-introslider-1680×1260-slim

De unieke ambitie van woud – goed wonen zonder voetafdruk - dwong onze ontwerpers om alle wetmatigheden overboord te zetten. Het resultaat is innovatief in alle opzichten: de combinatie van duurzaamheid, een innovatief ontwerp en fabrieksmatig bouwen maakt de huizen van woud uniek.

woud
bouwt in een
timmerfabriek.

masker-introslider-1680×1260-fabriek masker-afn-naast-tekst-1680×1680-picto-slim

Onze huizen worden volledig gebouwd in een timmerfabriek. Ze komen vervolgens in twee delen aan op hun eindbestemming en worden daar direct gemonteerd. In een paar uur is de woning af. Deze manier van bouwen heeft veel voordelen: hogere bouwkwaliteit, minder overlast, betere arbeidsomstandigheden, minder transportbewegingen, minder stikstofuitstoot en minder bouwafval.


Installaties houden
 we simpel
Onze huizen zijn een kleine energiefabriek: zonnepanelen wekken op jaarbasis alle stroom op die in huis nodig is. Om onderhoud en materiaalgebruik zo veel mogelijk te beperken, maken we niet meer installaties dan nodig. Niets wordt ingestort, dus alles blijft bereikbaar. Voor de bewoner betekent het dat ook de bediening van installaties eenvoudig blijft. Uniek is dat we natuurlijke nachtkoeling mogelijk maken: met een veilig te openen raam in de gevel en een lichtkoepel in het dak ontstaat op zomernachten natuurlijke trek in huis.

woud;
meer is
minder.

afb-naast-tekst-1680×1200-02

Meer woonkwaliteit, minder materiaal.
Een minimale voetafdruk staat voor woud voorop. Daarom maken we huizen niet groter dan nodig is om goed in te leven. Toch hebben onze huizen meer leefruimte dan traditionele huizen van vergelijkbare grootte. Hoe dat kan?

We bouwen geen zolderkap, maar wel grotere woonvertrekken en overal voldoende berging. Omdat we kierdicht bouwen maken we geen tochtportaal. Ook dat levert extra leefruimte op in huis. Met scherpe keuzes leveren we dus meer woonkwaliteit, met minder materiaal.

‘woud is innovatief in alle opzichten’