woud
voor duurzame
buurten.

woud-beeld-naast-copy-01-1680×1260-duurzaamontwikkelen

Duurzaamheid stopt niet bij de voordeur. Wie naar buiten stapt komt in een straat, wijk of buurt waar ook nog een wereld te winnen is. woud heeft een duidelijke visie hoe een buurt met een minimale voetafdruk er uit ziet.

woud zet
de auto wat
verder weg.

masker-introslider-1680×1260-biodiversiteit

Het groen centraal.
Het bouwen van een nieuwe buurt kent stevige uitdagingen: we willen bijdragen aan biodiversiteit en goede waterhuishouding en we willen hittestress vermijden. Het antwoord van woud op deze uitdagingen: zet niet de auto centraal, maar het groen. In een wijk van Woud woon je aan verkeersluwe paden, met weinig verharding en veel begroeiing. Auto’s staan er geclusterd op enige afstand bij de doorgaande weg.

woud
is sociaal.

buurt-1680×1260

Fijn wonen.
Als woud een straat of een buurt ontwikkelt, dan doen we dat graag met de toekomstige bewoners. Samen maken we belangrijke plankeuzes over de indeling van de woonomgeving. Zo groeit er al onderlinge betrokkenheid voordat de huizen staan. We creëren collectieve voorzieningen waar de bewoners samen zorg voor dragen, zoals een tuin of een fietsenberging. Dat geeft aanleiding voor ontmoetingen tijdens het gebruik van de woningen.

woud maakt
inclusieve
buurten mogelijk.

buurt-1680×1260-new

Gevarieerd bouwen.
In een goede buurt voelt íedereen zich thuis. Daarom zijn we voorstander van gevarieerde bebouwing. Gezinnen, starters en senioren kunnen prima in elkaars nabijheid wonen. Huur en koop, duur en goedkoop, ruim en compact: woud heeft er de passende huizen voor.

‘In een goede buurt voelt iedereen zich thuis.’