woud
bouwt met
minimale
voetafdruk.

introslider-voetafdruk-new

woud staat voor goed wonen zonder voetafdruk. Géén opwarming en géén uitputting van de aarde. Met dat doel zijn de houten huizen van woud ontworpen.

woud is
klaar voor
2050.

introslider-aarde-new

De uitdaging.
Onze maatschappij staat voor de uitdaging om de opwarming en de uitputting van de aarde te stoppen. Nederland heeft namelijk doelstellingen geformuleerd voor 2050: we willen dan energieneutraal, CO2 neutraal en circulair zijn.

Als het gaat om de bouw van nieuwe huizen, dan kunnen we volgens woud niet zo lang wachten. Immers: de huizen die we vandaag bouwen, staan er dan nog. We willen de uitdaging niet nóg groter maken. Daarom maakt woud nu al huizen met een minimale ecologische voetafdruk.

woud
heeft zo haar
principes.

masker-afn-naast-tekst-1680×1680-voetafdruk

Vier principes.
Om te komen tot een minimale voetafdruk hanteren we bij het ontwerp van de huizen vier principes. De belangrijkste: onze huizen zijn bedoeld om eeuwig te blijven staan. Dan worden grondstoffen immers zo goed mogelijk benut. Verder laten we weg wat overbodig is: onze huizen hebben bijvoorbeeld geen zolderkap en geen tochtportaal. We kiezen voor elk onderdeel de meest circulaire toepassing. En uiteraard zijn onze huizen nul-op-de-meter.

woud
kiest voor
hout.

masker-afn-naast-tekst-1680×1260-boomgrens

Hout is een middel.
Want hout is hét bouwmateriaal voor wie duurzaam wil bouwen. Ga maar na: het blijft bijgroeien, het onttrekt CO2 aan de atmosfeer en het is mooi en comfortabel. Toch maakt de keuze voor hout een gebouw nog niet duurzaam. Tijdelijke gebouwen zijn bijvoorbeeld – ook in hout – vaak een onnodige belasting van ons milieu. Voor woud is houtbouw dan ook geen doel, maar slechts een middel. Ons doel is: goed wonen zonder voetafdruk. En hout is daarvoor de beste keuze.

‘woud betekent wonen zonder voetafdruk.’