Wonen
zonder
voetafdruk.

introslider-voetafdruk-new

Nieuwbouw is nu vaak roofbouw op onze planeet. Lees waarom we vandaag al moeten starten met bouwen zonder voetafdruk. En hoe woud dat doet.

Waarom
bouwen zonder
voetafdruk?

introslider-aarde-new

De aarde warmt in hoog tempo op, met ernstige gevolgen. Daarom stellen we wereldwijd klimaatdoelen voor 2050. We willen naar een samenleving die de planeet niet meer schaadt. Als bouwsector kunnen we niet langer wachten: wat we vandaag bouwen staat er immers dan nog. Elk huis dat nu wordt opgeleverd volgens het Bouwbesluit, geeft enorme CO2 uitstoot tijdens de bouw en het gebruik. Dat brengt ons alleen maar verder af van de klimaatdoelen.

Met dat besef resteert maar één conclusie: we moeten vandaag al klimaatneutraal bouwen. Woud laat zien dat dat prima kan. Ons doel: woningen realiseren die tijdens de bouw, het gebruik en de eventuele sloop, de aarde niet opwarmen en niet uitputten. Op deze manier kun je wonen zonder voetafdruk.

De principes
van woud.

woud-voor-eeuwig

woud weet hoe je woningen met een minimale voetafdruk kunt bouwen. We hanteren vier principes:

1. Voor de eeuwigheid.
Onze woningen worden ontworpen om eeuwig in gebruik te blijven. Dan worden geoogste grondstoffen immers optimaal gebruikt. We stellen strenge eisen aan de levensduur van materialen en ontwerpen maximale woonkwaliteit.

 

woud-maakt-meer

2. We maken niet meer dan nodig is.
Wat je niet maakt, kan de aarde ook niet belasten. Daarom hebben onze woningen geen zolders. Ze krijgen ook geen tochtportalen, daarmee winnen we leefruimte. En we maken zo min mogelijk installaties. Zo besparen we grondstoffen, energie en onderhoud.

woud-biobased

3. Degelijke biobased materialen, circulair waar nodig.
Voorop staat dat onze woningen zo lang mogelijk mee gaan. We passen daarom uitsluitend degelijke en beproefde materialen toe. Die zijn vrijwel volledig biobased. Voor de bouwdelen met een kortere levensduur,  zoals keukens en sanitair, kiezen we het beste circulaire product.

woud-wint-energie

4. Altijd nul-op-de meter.
Woud bouwt zeer energiezuinige woningen. Eerst isoleren we optimaal, vervolgens kiezen we innovatieve, maar eenvoudige installaties. De energie die nodig is om de woning op temperatuur te houden, wekken we op met zonnepanelen. Dat doen we ook voor het huishoudelijk verbruik. Zo zijn onze woningen altijd nul-op-de-meter.

‘Hedendaagse nieuwbouw is roofbouw op onze planeet’