Kant en
klaar uit de
fabriek.

masker-introslider-1680×1260-slim

woud doet álles voor een kleine voetafdruk. Daarom maken we scherpe keuzes bij de ontwikkeling van onze woningen. Lees hoe wij biobouwen.


Biobouwen,
zo doet woud dat.

masker-afn-naast-tekst-1680×1680-typenummers-01

Woud wil impact maken in de bouwsector, maar zonder impact op de aarde. Bij de engineering van onze woningen hanteren we de volgende uitgangspunten:

 

1. Biobased materialen

Hout is de basis voor het casco, de gevels en de binnenwanden.  Isoleren doen we met vlas en houtvezel. Zo maken we op elke bouwcomponent een verstandige keuze.

 

2. Modulebouw in de timmerfabriek

We prefabriceren driedimensionale modules. Dat betekent: de hoogste bouwkwaliteit, goede werkomstandigheden, minder overlast, minder verkeersbewegingen, minder stikstof- en CO2-uitstoot en minder afval.

 

3. Kant-en-klare concepten

We bouwen woningen volgens een vast ontwerp dat tot in de puntjes is doordacht. Dat maakt het wonen zonder voetafdruk comfortabel en betaalbaar.

 

4. 100% permanente bouwkwaliteit

Onze woningen voldoen geheel aan het Bouwbesluit voor permanente bouw. Wij doen géén concessies aan brandveiligheid, geluidsoverdracht, of binnenklimaat.

 

5. Top-isolatie

Door de woningen hoogwaardig te isoleren worden de benodigde warmte en koeling tot een minimum beperkt. Dit draagt bij aan een kleine voetafdruk en vermijdt onnodige installaties.

 

6. Slimme installaties

De noodzakelijke installaties kiezen we slim. Onze elektrische installatie is next level en we gebruiken één geïntegreerd apparaat voor ventilatie, verwarming en koeling.

‘Geen concessies aan brandveiligheid, geluidsoverdracht of binnenklimaat.’