woud verkent
haar kansen met
Brainport Smart District
Helmond.

helmond-1680×1126

‘Een ambitie die naadloos aansluit bij de ambities van woud.’

19 april 2020
De gemeente Helmond heeft de ambitie om de wijk van de toekomst te ontwikkelen: Brainport Smart District. De wijk wordt onder meer zeer duurzaam ingericht, een ambitie die naadloos aansluit bij de ambities van woud. 

Vandaag sloot woud met de ontwikkelorganisatie van BSD een intentieovereenkomst om te komen tot de bouw van circa 50 huizen in de wijk.  Woud krijgt daarmee de kans om niet alleen de huizen te bouwen, maar om ook haar principes voor een duurzame straat of buurt toe te passen. 

Brainport Smart District wordt een slimme woon- en werkwijk waar de stedenbouwkundige omgeving is ontworpen in samenhang met nieuwe technologie├źn voor vervoer, gezondheid, energieopwekking en -opslag en circulair bouwen. Ook spelen de bewoners een belangrijke rol in de ontwikkeling van hun eigen leefomgeving. Dit nieuwe deel van Brandevoort wordt gebouwd ten noorden van de spoorlijn Helmond-Eindhoven. De wijk is ook een proeftuin (living lab) voor de ontwikkeling en het testen van nieuwe producten, diensten en systemen.